Guvernul japonez ascunde un posibil mega-dezastru

Mass-media corporatistă este aproape unanimă în aprecierea crizei nucleare ce se desfășoară în Japonia – topirea mai multor reactoare nucleare nu va conduce la o catastrofa asemănătoare celei de la Cernobîl.

Potrivit guvernului japonez, explozia de la Fukushima Daiichi a reactorului numărul 3 nu este motiv de îngrijorare prea mare. Oficialii au declarat că reactorul dinăuntrul containerului a rămas intact, dar aceste informaţii ar trebui să fie privite cu scepticism – guvernul japonez are un palmares destul de vast în acoperirea accidentelor nucleare şi „ghinioanelor” de până acum.

Numai în anul 2003, Tokyo Electric Power Company (TEPCO) închide 17 centrale deoarece compania a falsificat registrele referitoare la o serie de accidente care pălesc în comparaţie cu ceea ce se întâmpla în momentul de față în Fukushima şi în alte centrale nucleare din ţară.

TEPCO este cea mai mare utilitate electrică din Japonia și a patra ca mărime din lume.

„Eşecurile centralelor nucleare şi exploziile din apropierea Fukushima sunt un exemplu excelent de eşec al guvernului. Aici, guvernul japonez a fost abandonat într-o manieră oribilă înainte, în timpul şi ulterior acestui incident”, scrie Mike Rogers de la Tokyo. „Eu nu vorbesc doar despre guvernul japonez aici. Vorbesc despre toate guvernele. Toate guvernele mint tot timpul. Aceasta este natura guvernului, de a se comporta în acest fel.”

Un fost creator de centrale nucleare a spus că Japonia se confruntă cu o criză extrem de gravă și a solicitat guvernului să elibereze mai multe informații care, conform spuselor lui, au fost suprimate, a raportat aseară BBC. El a acuzat guvernul de reținere deliberată a unor informații vitale, informații care ar permite experților din afară să ajute la soluționarea problemelor.

Masashi Goto a declarat în cadrul unei conferințe de presă la Tokio că unul dintre reactoarele de la centrala Fukushima Daiichi a fost „extrem de instabil” și că, dacă a existat vreo defecțiune, consecințele ar putea fi teribile. Domnul Goto a făcut aceste comentarii chiar înainte de explozia celui de-al doilea reactor de la centrala Fukushima ce a avut loc la începutul zilei de 14 martie.

Goto a spus că eșecul de la Fukushima în curs de desfășurare reprezintă „mai multe Cernobîl-uri”. El a adăugat că mai multe explozii vor răspândi materiale radioactive pe o întindere foarte mare, depășind zona de evacuare de 20 km stabilită în week-end de către autorități.

Evenimentul de la Cernobîl, singurul, care a început în data de 26 aprilie 1986 a eliberat în atmosferă de 300 de ori mai multe deșeuri radioactive letale decât în cazul bombei de la Hiroshima, conform Consiliului International pentru Sănătate de la Hiroshima, privind expunerea la radiații. Radiațiile au fost eliberate timp de 10 zile și împrăștiate de vânt în diferite direcții. Cesium-137, Stronțiu-90, Iod-131 și Plutoniu au fost sursa majoră de radiație pentru contaminare, iar milioane de oameni din Uniunea Sovietică și Europa au fost expuși.

Scenariul lui Gotto privind accidentele de tip Cernobîl este luat în considerare acum în Japonia, iar guvernul îl acoperă. Dacă situația nu este rezolvată într-un timp record, cifrele de mai sus, făcute după dezastrul de la Cernobîl, vor fi mai puțin dramatice.

Armata Sovietică a urmat aceeași traiectorie dezastruoasă pe care o parcurge acum guvernul japonez, o masivă acoperire a severității crizei actuale, inclusiv falsificarea pe scară largă a arhivelor medicale, dispariția dosarelor populației, pentru ca statul să nu fie nevoit să-i recompenseze, și jefuirea în masă a caselor evacuate și bisericilor abandonate(vezi articolul lui John Vidal despre Cernobîl, „Iadul pe Pământ”).

„Aceasta este într-adevăr o situație îngrozitoare, însă există o lecție de viață deosebit de importantă pentru noi toți, în acest haos” concluzionează Mike Rogers, aflat pe poziție sigură, în Tokio. „Cred că aceasta este o lecție ce ne învață despre responsabilitatea personală și ne îndrumă să avem un scepticism sănătos atunci când vine vorba de stat și proclamațiile sale.”

Sursa: Infowars.com, 14 martie 2011

1 Comment

  1. [...] din Japonia. După cutremurul devastator oficialii Japoniei au ascuns și minimalizat riscurile, ținând  populația și oamenii din întreaga lume în întuneric cu privire la gradul real al pe…. Acum, după explozia celui de-al treilea reactor nuclear și alte reactoare se află în primejdie [...]

Leave a Reply

*