Vladimir Putin: dacă 9/11 ar fi o operațiune internă, ar fi fost imposibil de ascuns

Această fotografie făcută pe 11 septembrie 2001 prezintă un bărbat stând în picioare în moloz, întrebând dacă are cineva nevoie de ajutor, după prăbuşirea primului turn World Trade Center din New York City.

Această fotografie făcută pe 11 septembrie 2001 prezintă un bărbat stând în picioare în moloz, întrebând dacă are cineva nevoie de ajutor, după prăbuşirea primului turn World Trade Center din New York City.

RT.com, 2 august 2011: În cadrul unui forum de tineret, primul-ministru Vladimir Putin a declarat participanților că afirmațiile ce susțin că atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 au fost orchestrate de către agenţiile de informaţii americane sunt „un total nonsens”.

„Este total absurd și imposibil”, a declarat Putin luni, ca răspuns la o întrebare adresată de către un participant la forumul pentru tineret Seliger 2011.

„Este lipsit de sens să ne imaginăm că serviciile de informaţii americane au făcut-o în mod deliberat, cu mâinile lor, este o mare aberație”, a spus prim-ministrul. „Numai oamenii care nu înţeleg modul de funcţionare a agenţiilor de securitate ar putea spune așa ceva. Ar fi imposibil ca așa ceva să fie ținut ascuns”.

Putin a mai adăugat că el nu și-ar putea imagina cum „oricare dintre liderii actuali sau foști lideri SUA ar putea avea o astfel de idee”.

Având în vedere că se apropie cea de-a 10-a aniversare a evenimentului de la 11 septembrie, scepticismul asupra explicaţiei oficiale privind atacurile 9/11 pare să fie în creştere. „Mişcări pentru adevărul 9/11” înaintate de diverse persoane din întreaga lume, cer o investigaţie independentă asupra îngrozitoarelor evenimente care au schimbat cursul istoriei.

De exemplu, Centrul Internaţional de Studii 9/11 sponsorizează patru zile de audieri ale cetăţenilor în oraşul Toronto din Canada, cu scopul de a examina „cele mai bune dovezi descoperite în cei zece ani de la eveniment”.

Un grup de academicieni, inclusiv Niels Harritt, profesor asociat la Universitatea din Copenhaga, Steven Jones, profesor emerit la Brigham Young University şi Kevin Ryan, fostul manager de la Underwriters Laboratories – se numără printre participanţii care speră să convingă publicul cu privire la necesitatea de a pune în acțiune o nouă investigație.

Vor exista, cu siguranță, protestatari precum şi persoane pregătite să condamne „teoreticienii conspiraţiei”.

Evenimentele din data de 11 septembrie 2001 nu numai că au reprezentat cel mai mare atac extern petrecut vreodată pe pământul american, ele au declanşat, de asemenea, un „război împotriva terorii” desfășurat la nivel global care a condus la două războaie la scară maximă, printre alte operaţiuni militare definite mai puţin clar şi au oferit un impuls pentru o creştere robustă a cheltuielilor militare din SUA (stabilite la aproape 1 trilion de dolari pe an).

Potrivit versiunii oficiale a evenimentelor, atacurile din 11 septembrie, organizate de recent decedatul maestru al terorii și conducător al organizației Al Qaeda, Osama bin Laden, au ucis aproape 3.000 de oameni după ce o grupare de 19 terorişti a deturnat patru avioane comerciale.

Cele patru aeronave piratate s-au prăbuşit în turnurile de Nord şi de Sud din complexul World Trade Center din Manhattan, New York, în clădirea Pentagonului din Washington, şi pe un câmp deschis chiar în afara orașului Pittsburgh, Pennsylvania.

Robert Bridge, RT

1 Comment

  1. florin spune:

    ar fi trebuit la aceea dezbatere de pe tvr 2 sa vb doar tu dar de fiecare data cand spuneai un adevar erai intrerupt de celalat.. eu sper sa mai apari pe la tv:D ca vorbele tale sunt vorbe de om calculat numai bine si tineo asa:)

Leave a Reply

*