Amendat pentru tulburarea liniştii publice cu lozinci contra regimului actual.

Antena 3, N.B. | 18 Ian 2012, 20:26

Evenimentele de duminică seară, când jandarmii s-au confruntat cu un grup de protestatari violenţi, au făcut victime şi printre oamenii care au venit în Piaţa Universităţii pentru a manifesta paşnic.

Unul dintre protestatarii care consideră că a fost victima unui abuz al forţelor de ordine ne-a scris pe adresa site@antena3.ro pentru a relata un astfel de episod.

Bărbatul povesteşte că a ajuns în piaţă cu aproximativ 10-15 minute înainte de intervenţia în forţă a jandarmilor, cea de la Teatrul Naţional, în jurul orei 19.30-20.00. După ce a scăpat din busculadă, cetăţeanul a fost ridicat de jandarmi şi condus la secţia de poliţie.

La secţia nr. 15, i s-a întocmit un proces verbal, prin care a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice, conform articolului 3, punctul 25 din legea 61/1991.

În motivarea sancţiunii, agentul a notat că inculpatul “a tulburat ordinea şi liniştea publică în zona mai sus menţionată (N.R. Piaţa Universităţii) scandând lozinci contra regimului politic actual“.

Legea 61/1991 (republicată 2011), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială a ordinii şi liniştii publice, stipulează la Art. 3 “Constituie contravenţie săvârşirea oricareia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni (punctul 25) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă.

Sursa: Antena 3

2 Comments

  1. Lozinci spune:

    Lozincile se scandeaza si online pe “lozinci (punct) ro”. Intra si tu, citeste-le, sau trimite lozinci noi!

Leave a Reply

*