Proteste București: Agenți infiltrându-se între protestatari

15 ianuarie 2012, București: În imaginile video înregistrate, puteți vedea un agent, probabil al Jandarmeriei, înfiltrându-se printre stundeții protestari. Studenții au plecat din regie și au mers insoțiți de jandarmi până la Universitate. În Piața Mihail Kogalniceanu, un individ, pe care l-am filmat și într-un logan albastru (al cărui număr nu îl dezvălui momentan), a așteptat coloana de studenți protestatari și s-a „integrat” în ea.

Acest „agent” mai avea 2-3 colegi, care se pot vedea în imagini discutând cu ei. Din fericire, aceștia se pare că nu au fost și agenți provocatori. Dar putem deduce un lucru: jandarmeria, și nu numai, cunosc și se infiltrează în rândul grupărilor ce vin la proteste și ar putea foarte ușor să-i oprească din timp… dacă s-ar dori așa ceva.

Cameraman: Paul Dorneanu

3 Comments

 1. Rica spune:

  nu doveditzi nimic -pot fi agentzi -care poate protejeaza- se vede nu fac nimic rau-pot fi studentzi-sau putetzi fi voi care creatzi o poveste acum -nu atzi dovedit nimic suntetzi penibili -voi suntetzi cumva angajatzi lui Voiculexcu ?

  • Paul Dorneanu spune:

   @Rica

   1) Tu cel ce scrii poetic, vorba aia, din Ungaria ne scrii (188.36.161.62), nici nu poti sa te semenezi si sa ne spui numele tau si adresa ta de email adevarata.
   2) Probabil ca nu ai citit ce am scris. Am spus, un agent, CARE PROBABIL E AL JANDARMERIEI. Stiu si din ce masina au coborat (vezi prima imagine cu ei intr-un logan albastru). Poate fi un agent al jandarmeriei care s-a infiltrat pentru o mai buna integrare in randul protestarilor pentru a avea informatii mai bune. E ceva se practica. Chiar si printre huligani (suporteri fotbal) se infiltreaza astfel de agenti. NU este exclus ca unii dintre acestea sa nu fie ai jandarmeriei. Exista foarte multe servicii si departamente in Romania, nu doar Politie/Jandarmerie, care poate si ele vor doar sa culeaga informatii sau de ce nu, asa cum istoria ne-a invatat de multe ori, sa fie scanteia care aprinde focul.
   3) Si daca as fi, ai o problema cu asta? Bag de seama ca pari a fi un sustinator al acestui regim cu tendinte dictatoriale/totalitariste… Sau tu esti cumva tocmai cel care a fost filmat?

 2. V spune:

  Merci, ai mai prins ceva interesant? Cum l-ai vanat pe asta? Am ginit si eu niste grup de d’astia langa shaormeria de la Coltea. Nu faceau nimic special in momentul ala, am trecut pe langa ei, au ramas in spate. Mai tarziu nu stiu ce s-a intamplat.

  Ar fi bine daca ai da numarul masinii, ar trebui sa ii pozam si sa ii demascam pe toti si apoi sa ii alungam din randurile noastre. In general sunt destul de usor de reperat, dupa fete cum zic unii. Cel putin o parte dintre ei.

Leave a Reply

*